Grija pentru lemn si mobila Google

Grija pentru lemn si mobila

 

A avea grija de lemn si mobilierul din lemn inseamna mult mai mult decat stergerea si curatarea de praf.Lemnul reactioneaza la schimbarile de mediu, cum ar fi umiditatea, temperatura sau lumina. Sfaturile de ingrijire de mai jos ar trebui sa va ajute sa pastrati mobila din lemn, dulapurile sau orice alte produse din lemn pe care le aveti.

 

 

 

 

Soarele

 

Soarele poate avea efecte extrem de negative asupra lemnului si finisajelor din lemn. Razele ultraviolete pot distruge o bucata de frumusete in cateva saptamani sau luni. Aceste raze patrund structura moleculara a finisajelor, culoarea si lemnul in sine. In acest proces, culoarea se va schimba rapid. Finisajele vor incepe sa crape sau separa sub forma de fir de par despicat, sau va incepe sa semene cu pielea de aligator. Cel mai bine este sa pastrati lemnul departe de lumina directa a soarelui, in toate cazurile, iar daca acest lucru este inevitabil, folositi jaluzele sau ferestre cu protectie impotriva razelor ultraviolete pentru a proteja mobila de razele directe ale soarelui.

 

 

 

 

Temperatura si umiditatea

 

Ambii factori pot avea, de asemenea, efecte negative asupra mobilierului sau dulapurilor. Lemnul, indiferent daca e finisat sau nu, absoarbe orice din imprejurimile lui. Uscarea va micsora lemnul si incepe din urma acesta se va despica de la lipsa de umezeala. Prea multa umezeala, pe de alta parte, poate umfla lemnul si poate cauza crapaturi sau despicaturi de la stres. Ca o regula generala, daca sunteti comfortabil de imprejurimi, atunci mobilierul ar trebui sa fie bine. Nu utilizati picioare din cauciuc sau plastic sub orice s-ar putea plasa pe o masa, aceast lucru ar putea cauza ceea ce se numeste “migratie plastifiant” si va face masa sa arate ciudat.

 

Punctele de ventilatie in casa ta nu ar trebui sa aiba mobilier in fata lor sau prea aproape. Incalzirea sau gurile de aer conditionat pot creea o variate de temperatura care este prea extrema pentru mobilier sau dulapuri. Puneti mobilierul intr-o zona care va permite aspectul dorit, dar totusi ferit de soare si de variatia de temperaturi extreme. In sezoanele in care ferestrele pot fi deschise si fluxul de aer natura poate veni prin casa ta sa fie sigur ca sunt protejate de picaturile de apa care vin prin fereastra ta pe mobila.

 

A-ti observat vreodata iarna, ca acele sertare “lipicioase” brusc se deschid mai bine? Acest lucru nu este nimic mai mult decat lipsa de umiditate si este unul dintre efecte asupra lemnului. Lemnul literalmente se micsoreaza, si permita mai multa libertate de miscare. Acesta este motivul pentru care este esential mentinerea unui nivel de temperatura si umiditate balansat in casa ta.

 

 

 

 

Finisaje

 

Exista o multitudine de tipuri de finisaje in ziua de azi, acestea variaza de la ulei natural sau poliuretan. Afla ce fel de finisaj aveti atunci cand achizitionati mobilier nou sau utilizat, sau atunci cand refinisati piese mai vechi. Aceste lucru poate face diferenta plasarea unui pahar de apa pe mobilier lasandu-l cu nici un prejudiciu sau distrugerea mobilierului bun. Finisajele de ulei ofera putina protectie aproape oricarui element.

Finisajele din lacdin trecut au oferit un pic de protectie dar nu foarte mult. Noi finisaje, cum ar fi lacuri pre-catalizate si post-catalizate pot oferi o multe de protectie impotriva daunelor de la pahare reci puse direct pe mobilier, precum si elemente calde, cum ar fi farfurii sau cani de cafea. Nimic cald nu ar trebui plasat pe orice mobilier finisat din lemn.

 

 

 

 

Lustruirea si curatarea

Tipul de finisaj care il detineti determina metoda de lustruire necesara. Cu un finisaj de ulei numai, stergeti praful si re-aplicati ulei. Cu finisaje mai vechi care sunt doar inceputul, pentru a arata varsta lor, un lustruit cu ulei de lamaie este necesar. Cu finisaje noi, aplicarea de ulei nu face nimic mai mult decat sa va ofere acel sentiment de unsoare. Cele mai mult produse de lustruit in ziua de azi au silicon in ele, precum ceara. Ar trebui sterse de praf si curatate inainte de lustruire. Contaminantii sunt intotdeauna in aer intr-o casa. Praful, grasimea, de la gatit, uleiuri de mana, vor fi mereu acolo. Stergeti praful prima oara, apoi lustruiti, astfel veti evita pisarea in aceste elemente.

Ce produs de lustruit ar trebui sa cumparati? Cele mai multe produse de lustruit in ziua de azi, sunt foarte similare, dar unele sunt mai bune ca celelalte. Va recomandam produse pe baza de arome in aerosoli. Acestea improspateaza aspectul si are un efect abraziv pentru a elimina urmele vechi de ceara aplicate anterior. Se lasa un aspect neted si nu este gras atunci cand este sters cu o carpa curata dupa raspandire.

Toate drepturile rezervate.
Mobila-Comanda © 2019