Cum sa judeci calitatea lemnului pentru mobila Google

Cum sa judeci calitatea lemnului pentru mobila

 
 
 
Nu este asa dificil sa judeci calitatea pentru mobila din lemn, si nu trebuie sa fi un expert ca sa faci asta. Tot ce trebuie sa faci este sa te uiti la material, construirea si finisarea acestuia si sa nu te grabesti. 
 
 
SUrsa lemnului
 
Mobila ta este realizata din lemne diferite care pot fi clasificate ca: tare, moale sau construit. Tipul de lemn care este folosit este unul din factorii care determina cat de mult va dura mobila ta si modul in care acesta va imbatrani cu timpul.
  Vorbind in general, mobila de calitate este realizata din lemn tare care provine din foioase cum ar fi stejar, paltin, mahon,teac, nuc, cires si mesteacan. Lemnul va fi uscat cu aer si apoi uscat pentru a indeparta toata umiditatea.
  Coniferele, cum ar fi pin, brad, rasinoase si cedru produc ceea ce este cunoscut sub numele de lemn moale.Este posibil de a gasi mobilier de calitate buna, in aceste padure, de asemenea, dar din moment ce acestea sunt mai predispuse la zgarieturi si urme de lovituri necesita mai mult ingrijire.Astazi mobila din lemn solid este mai mult de domeniul trecutului. Poate fi gasit in continuare, dar este mult mai comun de gasit mobilier care este construit din placaj sau lemn stratificat.Nu trebuie sa respingeti in mod necesar acest material, deoarece ofera rezistenta, si de asemenea ajuta la prevenirea divizarii sau deformarii.Se poate face mobilier de durata si extrem de atractiv, de durata si robust atunci cand este utilizat cu furnir de calitate.
 
 
Constructia
 
Modul in care o piesa este fabricata poate contribui la frumusetea, functionalitatea si de asemenea durata de viata. Tamplaria si fermitatea unei piese va poate spune multe despre calitatea acesteia. Imbinarea este una din cele mai vechi metode de a pune impreuna mobilier, si de asemenea pentru a face cele mai puternice si cele mai bune articulatii.Articulatiile bune pot avea de asemenea, dibluri sau suruburi, dar nu vor fi capsate. Orice adeziv nu va iesi din articulatie.Uita-te pentru blocuri de colt, care se adauga la rezistenta si stabilitatea unei bucati. Acestea nu sunt vizibile din exterior, dar sunt fixate cu un surub in interiorul colturilor. 
 
Un birou de calitate buna sau piept de sertare pot avea panouri de praf sau foi subtiri de lemn intre sertare in corpul unui piept sau birou.Acest lucru nu numai ca le face mai puternic din punct de vedere structural, dar pastreaza praful la distanta de haine sau ziare.
 
Panourile din spate care stau in fata cu peretele, sunt in general atasate cu suruburi pentru a contribui la asigurarea stabilitatii laterale. Spatele si piesele expuse ar trebui sa fie slefuite neted si bine potrivite. Aceasta este o caracteristica importanta ca numai mobilierul bine construit are aceste detalii.
 
Sertarele trebuie sa se potriveasca bine si sa alunece fara efort pentru a permite tragerea si inchiderea acestuia.Ele vor avea, de asemenea opriri pentru a preveni un sertar de a fi scos sau a cadea.Alunecarea in mobilierul de birou cum ar fi birourile, dulapurile de fisiere si carcase de calculator sunt importante pentru functionalitatea piesei.Usile trebuie sa se inchid perfect si sa fie la acelasi nivel cu partea din fata a cabinetului, iar hardware-ul ar trebui sa fie de buna calitate.
 
Testati pentru robustete, incercand sa zguduiti sau inghiontiti piesa. Aceasta nu ar trebui sa scartie, sa se intoarca sau sa se clatine. Verificati daca acesta este la nivel cu podeaua.
 
 
 
 
 
Finisarea
 
 
Mobilierul din lemn de calitate vor avea de asemenea, un finisaj bun.Sablarea, vopsirea si finisarea sunt parte a procesului, si neglijarea in oricare din aceste etape pot afecta calitatea generala a unei bucati.
 
Slefuirea este primul pas in procesul de finisare, si o bucata buna va buna, astfel incat atunci cand puneti mana pe ea, nu vor exista petice tari. Slefuirea pe lemn produce de asemenea, rezultate neatractive, cum ar fi linii intunecate sau zgarieturi pe suprafata. Lemnul slefuit necorespunzator nu se va colora uniform. Verificati finisajul din unghiuri diferite pentru a-l verifica de pete sau zgarieturi.
 
O vopsire buna sporeste frumusetea naturala a lemnului si adauga culoare si caracter lemnului.Poate face un tip de lemn sa arate mai bine ca altul, sau lemne diferite sa arate similar. Vopsirea de inalta calitatea va fi chiar, fara pete intunecate. Toate partile laterale si frontale ar trebui sa aibe acelasi ton.
 
Finisajele variaza de la lucios la mat. Un finisaj de inalta calitate este satinat neted si fara pete aspre, de praf, sau bule. Uita-te pentru profunzimea si bogatia in finisaj, care provine din mai multe straturi subtiri de finisaj cu slefuire intre straturi. O piesa de inalta calitate este finisata pe spate si pe partea inferioara, pentru a reduce riscul de umflare sau micsorare.
 
Unele semne de lemn finisaj prost sunt:
 
O suprafata aspra
O suprafata foarte lucioasa sau tulbure care ascunde grauntele din lemn
Marginile rupte
Zgarieturi, urmde de lovituri sau pete de praf
Pete care indica zone ratate si care nu au straturi suficiente
"Lacrimile"in jurul marginilor si pe suprafetele verticale.
O exceptie de la toate de mai sus pot fi gasite pe mobilierul epuizat.Veti gasi ca suprafata foloseste multe dintre aceste efecte pentru a imbatrani mobilierul si pentru a spori recursul sau rustic.Lemnul este batut, lovit si ciobit inainte de aplicare finisajului.Cu toate acestea, calitatea unui mobilier de calitate buna ar trebui sa fie bine construit si robust.
Toate drepturile rezervate.
Mobila-Comanda © 2019