32 De sfaturi pentru amenajarea unui spatiu mic Google

32 De sfaturi pentru amenajarea unui spatiu mic

1.     Daca ai un spatiu mic, foloseste piese mici care sa se potriveasca cu scala apartamentului. Spatiul care il ai se va simti mai mare.

 

2,     Mentinel curat!

 

3.    Scapa de aglomeratie. Mentine un loc pentru tot, si apoi totul poate sa revina la locul lui.

 

4.    In spatii mici, niciodata nu pare sa fie destul loc pentru haine, carti, electronice, spatii de lucru, mai degraba de traditionalele cabinete, birouri, dressinguri ai in vedere sisteme modulare de mobila care poat fi configurate pentru a se potrivi spatiului zid-la-zid si podea-la-tavan si sa acomodezi tot spatiul de stocare de care ai nevoie intr-o zona compacta.

 

5.    Rol dublu! Cauta intrebuintari multiple pentru ceea ce cumperi. Un ottoman e comod, dar un ottoman cu un spatiu de stocare ascuns e chiar mai bun.

 

6.    Mobila cu picioare se simte mai putin usoara intr-un spatiu in care piesele stau direct pe podea

 

7.    Mergi pe verticala si foloseste spatiul pana la tavan oricand e posibil – rafturi si locuri de stocare care ocupa putin spatiu dar sunt inalte pot ajuta foarte multe intr-un spatiu mic

 

8.    Cat despre organizare, gandeste-te bine cum vrei sa iti folosesti casa. Unde iti place sa iti citesti mail-urile? Sa rasfoesti cateva reviste? Sa platesti facturi? Apoi plaseaza locuri de depozitare si cosuri de gunoi in locurile unde ai de-a face cu hartii sau alte obiecte

 

9.    Bucurate de sentimentul comod al unui spatiu mic

 

10.    Cheltuie bani pentru achizitionarea unu sau mai multe piese inalte(ca rafturile de biblioteca). Incearca sa depozitezi lucrurile cu care umblii, carti, electronice, reviste intr-o zona anume decat sa le imprastii peste tot.

 

11.    Rafturile de biblioteca acoperite cu geam. Din unele motive lucrurile “par” mai putin rasfirate daca sunt in spatele unui geam.

 

12.    Deseneaza un plan al podelei si a lucrurilor care deja le detii pentru a te ajuta cum sa le asezi

 

13.    Mergi in apartamenul tau si creeaza spatiul necesar din acel punct de vedere.

 

14.    Nu-ti fie frica de culori. Da, albul face o camera sa para mai mare, dar si o vopsea maro inchis are acelasi efect atunci cand face echipa cu bucati de mobila vopsite in culoarea potrivita

 

15.    Nu incerca sa mobilezi totul deodata. Incepe cu cea mai importanta piesa(clar acesta fiind un loc unde sa poti dormi—canapeaua) si obisnuieste-te cu ea inainte de a mai adauga ceva.

 

16.    Aranjeaza spatiul ca sa corespunda exact cu nevoie tale si pentru ce ai de gand sa il folosesti, si foloseste bani in zona in care petreci cel mai mult timp. Daca mananci mereu in sufragerie, poate asta inseamna sa investesti intr-o masa de cafea care e comoda sa mananci de pe ea.

 

17.    Nu te duce la magazin pana cand nu esti sigur ca ai nevoie de acel lucru. Am facut o lista cu lucrurile care am “crezut” ca o sa am nevoie cand m-am mutat, dar dupa ce am despachetat, jumatate din lucrurile acelea numai erau necesare(datorita spatiului restrans). Ce bataie de cap.

 

18.    Gandeste-te la mobila ta ca fiind mobila si multifunctionala. Alege lucruri care sunt usor de ridicat si mutat, apoi planuieste sa muti lucrurile pentru a se potrivi mai multor scopuri.

 

19.    Editeaza, editeaza, editeaza. Priveste tot cu un ochi care critica. Daca ai un scaun care nu iti place, scapa de el. Daca observi ca iti e dor sa ai un scaun, gaseste unu care sa iti placa, este o investitie mai buna pentru spatiul taul. Nu depozita lucruri de care nu ai nevoie.

 

20.    Ia un pat cu spatiu de depozitat, ca sa nu fi nevoit sa ai un sifonier.

 

21.    Ia in considerare mobila care se potriveste visual cu podeaua si peretii, chiar daca e transparenta sau similara in culoare.

 

22.    Nu-ti fie frica de arta mare/de agatarea lucrurilor, in special de o culoare care face spatiul sa pare mai mare de exemplu albastru. Mentine lucrurile interesante din punct de vedere vizual in spatiul pe care il detii. Oglinzile pot ajuta la marirea spatiului.

 

23.    Pentru orice lucru nou adus, scapa de ceva vechi. Nu te agata de lucruri pentru totdeauna doar pentru simplul fapt ca ai putea avea nevoie de el.

 

24.    Nu face designul pentru “in cazul in care vin musafiri”. Scaunele care le ai pentru tine, canapeaua pentru televizor, scaunul pentru birou, fotoliile sunt destul pentru 7-8 vizitatori.

 

25.    Mobila curata poate face minuni.

 

26.    Masa care se desface.

 

27.    Oglinda mare pentru a crea iluzia de mai mult spatiu.

 

28.    Multe lampi.

 

29.    O podea intunecata impotriva peretilor colorate mai deschis si mobilierului poate face un loc sa se simta mai spatios.

 

30.    Incearca sa eviti ocuparea locului de pe podea. In loc de o biblioteca, foloseste doar rafturile

 

31.    Combina dragostea si necesitatea

 

32.    Nu sunt reguli

Toate drepturile rezervate.
Mobila-Comanda © 2019